Bestuur

Om de drie jaar worden de bestuursleden door de NIDA-leden gekozen. De leden van NIDA hebben in september 2016 vijf nieuwe bestuursleden gekozen ter versterking van het NIDA-bestuur. Tezamen met Nurullah Gerdan (Voorzitter) vormen zij het huidige partijbestuur van NIDA. Hieronder lees je een verdere introductie van de nieuwe bestuursleden: Ferukh Ahmed, Ali Agayev, Mohamed Hamidi, Asma Claassen en Ramazan Aydogan.

ferukh-ahmed

Ferukh Ahmed (penningmeester)

Mijn naam is Ferukh Ahmed, 37 jaar, van oorsprong Hagenees met Indiaas-Pakistaanse ouders en sinds 8,5 jaar trotse Rotterdammer. Doordeweeks ben ik van 09.00-18.00 uur Risk & Compliance manager bij TUI. Daarbuiten ben ik mede-eigenaar van Espresso Dates, voorzitter van de winkeliersvereniging Middelland, penningmeester bij SMDR en algemeen bestuurslid bij de Thaiboksschool Oude Westen. Sinds mei van dit jaar ben ik ook betrokken bij de oprichting van NIVOO; de opleiding en onderzoekstak van NIDA.

Ik heb NIDA vanaf haar oprichting nauwlettend gevolgd en hoop in de functie van penningmeester NIDA nog verder te professionaliseren en financieel sterk te maken.

ali-agayev

Ali Agayev (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Ali Agayev (28). Een Rotterdammer met roots tot in Azerbeidzjaan. Sinds mijn 13e leeftijd woon ik in Nederland. Na het Gymnasium studeerde ik Rechten aan de Erasmus Universiteit (afgerond in 2011).Ik liep als student stages bij Vluchtelingenwerk in Schiedam, een mensenrechten NGO in Den Haag (gericht op Oost-Europa en voormalige Sovjetstaten). Ook deed ik bestuurservaring op bij een studentenvereniging/dispuut. Wij organiseerden lezingen en bezoeken aan (inter-)nationale hoven, tribunalen, etc.

Na mijn studie bereidde ik met mijn eigen onderneming rechtenstudenten voor op examens (tutoring) en werkte ik als jurist en coördinator bij de Islamitische Universiteit van Europa (IUE). Verder werkte ik als juridisch medewerker in Rotterdam. Sinds 2014 ben ik als advocaat werkzaam in Zeist. Mijn specialisatie is migratierecht (vreemdelingenrecht regulier en vluchtelingenrecht) en ik behandel ook zaken met betrekking op het sociale zekerheidsrecht. Ik hoop mij vanuit en samen met NIDA in te kunnen zetten voor meer rechtvaardigheid in Rotterdam. Vooral voor de minderbedeelden van de stad.

mohamed-hamidi

Mohamed Hamidi (algemeen bestuurslid)

Mohamed Hamidi (48), vader van twee kinderen. Sinds mijn achttiende woon ik in Nederland. Ik studeerde Civiele Techniek aan de TU in Delft en ben sinds 2008 werkzaam als projectleider bij de gemeente Nijmegen. Netwerken en samenwerken zijn vaardigheden die ik erg goed kan inzetten voor het bestuur van NIDA. Daarnaast heeft mijn bestuurlijke ervaring (bij onder meer SMOR, SPIOR en Ettaouhid) mij erg geholpen in mijn ontwikkeling op bestuurlijk, politiek en persoonlijk vlak.

NIDA timmert aardig aan de weg en vanwege haar kernwaarden en politieke ambitie voel ik mij aangetrokken en geroepen om een bijdrage te leveren aan de groei en bloei van NIDA, zowel in Rotterdam als in andere steden. Als algemeen bestuurslid zal ik me vooral bezig houden met de externe betrekkingen van NIDA en proberen gesprekken aan te gaan met verschillende mensen die het geluid van NIDA in andere steden willen uitdragen.

asma-claassen

Asma Claassen  (secretaris)

Asma Claassen (48), geboren en getogen in Haarlem, woonachtig in Delft en moslim sinds 1988. Ik heb na afronding van het gymnasium Arabisch gestudeerd aan de RUL. Na moeder te zijn geworden en vervolgens een islamitische peutergroep te hebben opgericht, ben ik met mijn zoon mee als vrijwilliger het islamitisch onderwijs ingerold. Eerst als godsdienstleerkracht maar na de afronding van mijn PABO-opleiding aan de Hogeschool Rotterdam ook als groepsleerkracht en identiteitscoördinator op twee islamitische basisscholen in Schiedam. Daar ben ik begonnen met ontwikkelen van islamitisch lesmateriaal voor kinderen. Sinds 2010 ben ik werkzaam als beleidsadviseur identiteit bij de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO). Van het schrijven van identiteitsbeleid tot aan opvoedcursussen voor ouders en van het ontwikkelen van lesmateriaal tot aan het begeleiden van de godsdienstleerkrachten.

Naast mijn werk bij de ISBO ben ik actief als spreekster en coördinator van het nazorgteam voor nieuwe bekeerlingen bij Centrum de Middenweg in Rotterdam, een centrum voor bekeerlingen. Daarnaast ben ik enkele jaren eindredacteur geweest van de eerste moslimkrant van Nederland, MoslimVandaag. Mijn passies zijn islam, opvoeding en maatschappij. Verbinden en netwerken behoren tot mijn sterke eigenschappen. NIDA vertolkt mijn visie op het leven en ik ben van mening dat ik vanuit mijn expertise van meerwaarde kan zijn voor de partij. Ik wil me binnen NIDA voornamelijk gaan richten op het werven van nieuwe leden en het aanboren van hun talenten waardoor de partij nog sterker kan gaan worden.

ramazan-aydogan

Profiel Ramazan Aydogan 

Om jullie een kort en krachtig (Rotterdams) beeld van mij te geven, zal ik mijn universele, multinationale persoonlijkheid tot binnen de oude stadsgrenzen van Rotterdam beperken. Mijn naam is Ramazan Aydogan en ik ben in 1978 in Rotterdam (Nieuwe Westen) geboren, getogen en woonachtig. Ik ben een Rotterdammert van Turkse afkomst. Tot en met de middelbare school heb ik altijd geneeskunde in Rotterdam willen studeren, maar daarvoor werd ik meerdere keren uitgeloot. Daarna heb ik biologie in Utrecht gestudeerd. Tijdens mijn studie vond ik de zakenwereld steeds interessanter en daarom ben ik na mijn studie de commerciële wereld ingegaan (financieel adviseur in hypotheken, assurantiën, pensioenen, kredieten en makelaardij). Sinds enkele jaren heb ik een marketing & sales bedrijf. Naast mijn eigen bedrijf geef ik regelmatig ook (sales)trainingen aan ondernemers en hun personeel (MKB) om hen te helpen beter (zakelijk) te presteren.

Naast mijn werk ben ik een echte Rotterdam-gek. Ik hou van Rotterdam in alle tijden en beheer een fb-pagina over de geschiedenis van Rotterdam (Rotta Historica). Rotterdam is met bijna geen één andere stad te vergelijken (sociaal, historisch, demografisch, stadsplanologisch, etc.). In Rotterdam leven, wonen, werken en studeren is heel anders dan Rotterdam beleven. Velen bekijken Rotterdam, maar weinigen zien Rotterdam! Rotterdam is de enige stad in Nederland die een harttransplantatie heeft ondergaan. Deze kracht van Rotterdam hoop ik mee te nemen in het versterken van het bestuur en de organisatie, het financieel beleid, de communicatie en de ledenwerving en -activering. Ik kan niet wachten om mijn tanden in Rotterdam te zetten (figuurlijk) om samen als NIDA stap voor stap het Rotterdam van de toekomst te creëren, dat ons en ons nageslacht waardig zal zijn.

Contact

Wil je contact opnemen met het bestuur? Mail dan naar bestuur@nidarotterdam.nl!

ANBI Status
NIDA heeft als doel het optreden al politieke groepering teneinde de belangen van Nederlanders te behartigen vanuit het Islamitische gedachtengoed. Zij tracht dit doel te bereiken door deelname aan de gemeentelijke en landelijke politiek voorts door alle wettige middelen die tot het doel bevorderlijk kunnen zijn. NIDA is een algemeen nut beogende instelling (ANBI: 8527 33 616), wat betekent dat jouw bijdrage aan NIDA fiscaal aftrekbaar is.

Hierbij de jaarrekening en verslag over 2014

Hierbij de jaarrekening en verslag over 2015

Hierbij de Jaarrekening en jaarverslag 2016