Onze visie

Rotterdam heeft NIDA nodig. Een boost aan Rotterdams DNA met een islamitische inspiratie die diep van binnen iedereen voelt. Juist Rotterdam leert ons dat door hard werken alles mogelijk is. Dat er na moeilijke tijden altijd hoop gloort. Dat als de fundamenten van onze stad stevig genoeg zijn, we als Rotterdammers als geen ander, met en op elkaar kunnen bouwen.

We geloven dat deze fundamenten verloren gaan in een politiek die gevangen zit in kwartaalcijfers en krantenkoppen, in angst voor elkaar en voor vernieuwing. Dit met alle gevolgen van – en voor onze – dien. Het leidt onder meer tot oppervlakkigheid, vervreemding, hokjesdenken en culturele krampachtigheid.

We geloven in fundamenten gebaseerd op universele principes en richtlijnen die God, de Bron van ons leven, ons hiervoor biedt via de boodschap van profeten en vanuit onze natuurlijke aanleg en balans om ons heen. Het is aan het openbaar bestuur van onze stad om deze fundamenten te waarborgen, van waaruit Rotterdammers zelf kunnen bouwen aan de ontwikkeling van 1) leven, 2) geloof, 3) welvaart, 4) talent en 5) familie in onze stad.

Het zijn verschillende principes en richtlijnen (zie ‘speerpunten‘) omtrent deze vijf pijlers die fungeren als maatschappelijk fundament, een visie, van waaruit we samen de ecologische, religieuze, economische, culturele en sociale uitdagingen waar onze stad voor staat, aan kunnen en zullen gaan. Samen bouwen we stap voor stap aan een samenleving die meer in harmonie is met de Bron van ons leven, in harmonie met onszelf en onze omgeving.

Politici dienen visie en leiderschap te tonen en zich niet alleen te richten op vluchtige issues en hun positie in de verkiezingspolls. Ondernemingen dienen maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en het goede voorbeeld te geven en zich niet alleen te richten op het maken van winst op de korte termijn. Burgers dienen op actieve en verantwoordelijke wijze bij te dragen aan de verbetering van de stad.

Houd de campagne-website in de gaten voor publicatie van het NIDA-partijprogramma 2018-2022.